Implantati

Spašavanje vašeg prirodnog zuba treba uvijek biti vaš prvi izbor ukoliko je potrebna stomatološka intervencija. Kada oštećen ili zub zahvaćen karijesom mora biti izvađen, vidljivi dio zuba, zvani kruna, kao i korijen su izgubljeni. Dentalni implantati su najbliža stvar zdravim, prirodnim zubima. Omogućiće vam da sigurno jedete, smijete se,  govorite i uživate u svakodnevnim aktivnostima bez razmišljanja o vašim zubima.

Dentalni implantat je vještački zub koji je hirurški postavljen u vašu viličnu kost tako da može srasti sa prirodnom kosti i postati čvrsta baza za zamjenski zub ili most. Implantati mogu koristiti da zamjene pojedinačni zub, zatim most podržan implantatim ili protezu sa više zuba. Prednosti implantata su da ne zavise o susjednim zubima, njihova trajnost i stabilnost.

Možete imati bilo koji broj zuba zamijenjen implantatima- od pojedinačnih zuba do kompletnih donjih ili gornjih zubnih lukova. Ukoliko treba da nadoknadite cijeli zubni luk, možda ste savršen kandidat za 'all on 4' ili 'all on 6' tretman. Hirurg će postaviti četiri (šest) implantata i onda pričvrstiti puni zubni niz na njih.

Dentalni implantati se najčešće sastoje od tri dijela:

1)     Implantat: Šaraf koji služi kao zamjena za korijen vašeg novog zuba. Ovaj dio ostaje trajno pričvršćen za vašu vilicu.

2)     Nosač: Veza koja je postavljena povrh implantata, stalna ali po potrebi  je vaš stomatolog može odvojiti, nosi i podržava zub ili zube.

3)     Kruna (protetski zub): je vještački zub, napravljen od cirkona ili keramike da  odgovara vašim prirodnim zubima.

Ukoliko ste izgubili zube vi ste kandidat za implantate. Međutim postoje stanja i oboljenja koja mogu uticati na to da li su dentalni implantati dobro rješenje za vas. Na primjer, nekontrolisan dijabetes, karcinom, radijacija vilica, pušenje, alkoholizam ili nekontrolisana parodontalna oboljenja mogu uticati da li će implantat srasti sa vašom kosti. Važno je  obavjestiti nas o vašem medicinskom satutusu (prošlost i sadašnjost) zajedno sa svim lijekovima koje uzimate, propisane, alternativne (biljne) ili nepropisane.

Dobit ćete okvirno trajanje tretmana prije nego počne.

Kada vaši implantati budu postavljeni, kost u vašoj vilici će srasti  i vezati se sa njima. Ovo obično traje nekoliko mjeseci. Ponekad implantati budu dovoljno stabilni za postavu vještačkih zuba i ranije.

Ukoliko već imate totalnu protezu, možete je nastaviti nositi dok implantati zacjeljuju. Vaše proteze će trebati korekcije, da pravilno stoje nakon operacije.

Stopa uspješnosti za implantate zavisi o ulozi i položaju zuba u ustima, kao i opštem zdravlju pacijenta.

Loša oralna higijena je veliki razlog neuspjeha nekih implantata. Dobit ćete posebne instrukcije kako da se brinete o novim implantatima.

Vođenje dobre njege je bitno za dugotrajan uspjeh. Sa adekvatnom kućnom njegom i profesionalnim održavanjem, vaši novi zubi će trajati cijeli život.

Implatati

 

Radno Vrijeme

Pon. - Pet. : 09:00 -18:00

Sub.: 09:00 - 12:00
(po dogovoru)

Newsletter
Joomla Extensions powered by Joobi

Adresa

Tešanjska 1,
71000 Sarajevo, BiH
Ph.: +38733202040
Mob.: +38761157424
Viber:  +38761157424
Skype: Skype: dentaf Email

 

Način plačanja

Maestro, Master, Visa Electron, Visa, American Express
Mogučnost kreditiranja!